News Feed
  News / Events 
 
  Ανακοινώσεις                              

Λευκωσία - Μάιος 2017

Λεμεσός - Μάιος - Ιούνιος 2017

FIAP News #3

Αλλοι διαγωνισμοί που έρχονται

        Το Μέλι και ο Καλοπαναγιώτης
        Λεμεσός - μια πόλη, ο κόσμος όλος
        Λεμέσια 2017 
        Κύπρος: Φυσικά τοπία, Ξηρά και Θάλασσα
        Βασίλης Μιχαϊλίδης - Φωτο-Γράφω την Ποίηση του

Διεθνείς διαγωνισμοί

         FMPA International Digital Exhibition 2017
         JCM SALON 2017 (Digital & Print) 

Διεθνείς παρουσιάσεις με FIAP και ICS Auspices

         1ST FIAP IN MY HEART FOREVER
         4TH YOUNG PHOTOGRAPHERS OF THE WORLD
         1ST WORLD PHOTOGRAPHERS

 

 

 

 

.

 
The FIAP Board of Directors in Cyprus

Last December, the Cyprus Photographic Society had the honour to host the three day meeting of the Directory Board of FIAP.

The meeting of the DB started on Friday 9 December and in the evening an exciting welcoming ceremony was held at the Cultural Centre of Nicosia Municipality “Old Market Palouriotissa” where we had the opportunity to welcome all and to express the pleasant feelings of the CPS people of having such a distinguished group of people. Cyprus Photographic Society is a very active operational member of FIAP for more than fifty years with continuous efforts in promoting the art of photography in Cyprus. Cypriot photographers are following FIAP’s directives and passionately work towards achieving its targets. Our members very successfully participate in international photographic competitions and the proof is that over 100 photographers have succeeded in receiving international awards and distinctions.

You may donwload the FIAP News #3 here.  The article about The FIAP Board of Directors in Cyprus can be found in pages 28-33.  Also please read about Marios Vouryias the youngest Cypriot multi-awarded Cypriot Photographer!! 


 
Διαγωνισμός "Η Πόλη τη Νύχτα"

citynightgrposter

Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν τόσο ερασιτέχνες όσο και επαγγελμα-τίες φωτογράφοι, που αποδέχονται και τηρούν τους πιο κάτω όρους συμμετοχής.

Σχετικά με το Θέμα: Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι παρμένες από την Κύπρο.

Η Πόλη τη Νύχτα: Όταν δύσει ο ήλιος και πέσει το σκοτάδι, είναι η στιγμή να πάρουμε τις φωτογραφικές μας μηχανές, για μια αλλιώτικη φωτογράφιση. Στην πραγματικότητα, το νυκτερινό αστικό τοπίο, προσφέρει πολλές δυνατότητες φωτογράφη-σης, μια πρόκληση για ασυνήθιστα θέματα και ευκαιρίες για διαφορετικούς πειραματισμούς.
Το αστικό τοπίο μεταμορφώνεται τη νύχτα. Κάτω από τα φώτα των δρόμων, των φωτιζόμενων κτηρίων, των μνημείων, των κα-ταστημάτων, των αυτοκινήτων, των φαναριών, των επιγραφών, των λούνα παρκ, τα πυροτεχνήματα, τα φώτα neon, φθορισμού κλπ., αποκτά ρομαντική και μυστηριώδη διάθεση, προσθέτοντας στο κάδρο μας ενδιαφέροντα στοιχεία που δημιουργούνται από τα παιχνίδια του φωτός.
Μέσα σε όλο αυτό το νυχτερινό αστικό περιβάλλον, δεν πρέπει να ξεχνούμε και τους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν, κινούνται, δια-σκεδάζουν σε υπαίθριες εκδηλώσεις, φεστιβάλ, συναυλίες κλπ., ή ακόμα που δουλεύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι ευκαιρίες που προσφέρονται είναι πολλές. Η πόλη τη νύχτα φορά ένα διαφορετικό και μυστήριο πέπλο. Βγείτε έξω, εξερευνή-στε την και φωτογραφήστε τις όμορφες στιγμές της.
Ηλεκτρονική επεξεργασία φωτογραφιών με λογισμικά προγράμματα επιτρέπεται ΜΟΝΟ για διορθώσεις τονισμού, (φωτεινότητα και κοντράστ) καθώς και κορεσμού χρωμάτων (ο οποίος, βέβαια, δεν πρέπει να υπερβαίνει την αληθοφάνεια της εικόνας). Οι κριτές θα έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν φωτογραφίες των οποίων η ηλεκτρονική επεξεργασία, υπερβαίνει τους όρους του διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι, μπορούν να υποβάλουν μέχρι 10 έγχρωμες φωτογραφίες, σε ηλεκτρονική μορφή (τύπου JPG), σε ένα ψηφιακό δίσκο. (CD). Πάνω στο CD, θα πρέπει να αναγράφεται, μόνο, ο πενταψήφιος κωδικός αριθμός του φωτογράφου, τον οποίο ο ίδιος θα ορίσει καθώς και ο τίτλος του διαγωνισμού.

Το δικαίωμα συμμετοχής στο φωτογραφικό διαγωνισμό είναι € 5 για τα μέλη της ΦΕΚ, που έχουν τακτοποιημένη τη συνδρο-μή τους καθώς και για φοιτητές, στρατιώτες και μαθητές. Για μη μέλη, το δικαίωμα συμμετοχής είναι € 10.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παραδίδει, μέσα σε φάκελο, το Δελτίο Συμμετοχής, προσεκτικά συμπληρωμένο μαζί με το CD. Το δικαίωμα συμμετοχής να παραδίδεται την ώρα της υποβολής της συμμετοχής, στον υπεύθυνο παραλαβής της ΦΕΚ Λε-μεσού.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών, είναι το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 και μπορούν να παραδίδονται στο Οίκημα της ΦΕΚ Λεμεσού, στην οδό Αγκύρας 120, 1ος όροφος, κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 4.00 μμ. μέχρι τις 8.00μμ. (Τηλ.: 25384381)

Φωτογραφίες που υποβλήθηκαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς και έτυχαν βράβευσης ή ανάρτησης σε έκθεση ή φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Θα δοθούν τρία Βραβεία και πέντε Έπαινοι. Για το πρώτο βραβείο, θα δοθεί χρηματικό ποσό € 300, για το δεύτερο, € 200 και για το τρίτο € 100. Στους επαίνους θα δοθούν τιμητικά διπλώματα.

Δείτε τους πλήρεις κανονισμούς και δελτία συμμετοχής εδώ. 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates