Διαγωνισμός "Κύπρος: Φυσικά Τοπία, Ξηρά και Θάλασσα" PDF Εκτύπωση E-mail

cyprusland2017

Ο Διαγωνισμός γίνεται με τη συνεργασία του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.) και της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (ΦΕΚ), Τμήμα Λεμεσού.

Σχετικά με το Θέμα: Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι παρμένες από την Κύπρο.

Κύπρος: Φυσικά Τοπία, Ξηρά και Θάλασσα: Παρά τη μικρή της έκταση, η Κύπρος μας, έχει να επιδείξει με εντυπωσιακό τρόπο φυσικά και ποικιλόμορφα τοπία ξηράς και θάλασσας. Το φυσικό τοπίο συνδυάζει τα ορατά στοιχεία μιας πε-ριοχής, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών χαρακτηριστικών όπως η μορφολογία του εδάφους, η χλωρίδα και η πανίδα μαζί με άυλα στοιχεία όπως το φως και οι καιρικές συνθήκες. Το φυσικό τοπίο ξηράς και θάλασσας είναι ένα τμήμα μιας έκτασης ή μιας περιοχής το οποίο το ανθρώπινο μάτι συνθέτει σε μια ενιαία εικόνα, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα αντικείμενα που περιέχονται στην περιοχή αυτή. Αναμένουμε να δούμε εικόνες που αναπαριστούν την οπτική άποψη της στεριάς ή της θάλασσας με βασικό σκοπό την οπτική απόδοση των φυσικών χαρακτηριστικών όπως δάση, βουνά, λόφοι, γεωμορφώματα, βράχοι, γκρεμοί, φαράγ-για, σπηλιές, κοιλάδες, ύδατα, θάλασσα, λίμνες, ποταμοί, αλυκές, ακτές, παραλίες, θαλασσινές σπηλιές, οικοσυστήματα, κλπ. που προβάλλουν την ομορφιά ή/και τον έντονο μεσογειακό χαρακτήρα του νησιού χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Η ανθρώπινη παρουσία μπορεί να υπάρχει εμμέσως μόνο ως συμβολή στη διαμόρφωση του τοπίου αλλά χωρίς την παρουσία του ίδιου του ανθρώπου. Ανθρώπινα κτίσματα ή κατασκευάσματα όπως εκκλησάκια, γεφύρια, κάστρα, ναυάγια κ.λπ. μπορεί να υπάρχουν μόνο εάν είναι ενταγμένα μέσα σε ένα φυσικό τοπίο και εφόσον δεν αποτελούν μεγάλο ποσοστό της φωτογραφίας.

Ηλεκτρονική επεξεργασία φωτογραφιών με λογισμικά προγράμματα επιτρέπεται ΜΟΝΟ για διορθώσεις τονισμού, (φωτεινότητα και κοντράστ) καθώς και κορεσμού χρωμάτων (ο οποίος, βέβαια, δεν πρέπει να υπερβαίνει την αληθοφάνεια της εικόνας). Οι κριτές θα έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν φωτογραφίες των οποίων η ηλεκτρονική επεξεργασία, υπερβαίνει τους όρους του διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι, μπορούν να υποβάλουν μέχρι 10 έγχρωμες φωτογραφίες, σε ηλεκτρονική μορφή (τύπου JPG), σε ένα ψηφιακό δίσκο. (CD).

Το δικαίωμα συμμετοχής στο φωτογραφικό διαγωνισμό είναι € 10 για τα μέλη της ΦΕΚ, που έχουν τακτοποιημένη τη συνδρομή τους καθώς και για φοιτητές, στρατιώτες και μαθητές. Για μη μέλη, το δικαίωμα συμμετοχής είναι € 15.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παραδίδει, μέσα σε φάκελο, το Δελτίο Συμμετοχής, προσεκτικά συμπληρωμένο μαζί με το CD. Το δικαίωμα συμμετοχής να παραδίδεται την ώρα της υποβολής της συμμετοχής, στον υπεύθυνο παραλαβής της ΦΕΚ Λεμεσού.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών, είναι το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και μπορούν να παραδίδονται στο Οίκημα της ΦΕΚ Λεμεσού, στην οδό Αγκύρας 120, 1ος όροφος, κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 4.00 μμ μέχρι τις 8.00μμ. (Τηλ.: 25384381) 

Φωτογραφίες που υποβλήθηκαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς και έτυχαν βράβευσης ή ανάρτησης σε έκθεση ή φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα γίνονται αποδεκτές. 

Θα δοθούν τρία Βραβεία και πέντε Έπαινοι. Για το πρώτο βραβείο, θα δοθεί χρηματικό ποσό € 300, για το δεύτερο, € 200 και για το τρίτο € 100. Στους επαίνους θα δοθούν τιμητικά διπλώματα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τους αναλυτικούς κανονισμούς και δελτία συμμετοχής.

Καλή επιτυχία!!!

 

 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates