Η Λάπηθος Χθες και Σήμερα PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΚΘΕΣΗ &  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  "Η ΛΑΠΗΘΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ"

Η έκθεση και ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας διοργανώθηκε από το Δήμο Λαπήθου,  σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Λεμεσού.

Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας για συλλογή φωτογραφικού υλικού, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την προβολή της Λαπήθου, ο Δήμος Λαπήθου αποφάσισε τη διοργάνωση ΄Εκθεσης και Διαγωνισμού Φωτογραφίας,  με θέμα "Η Λάπηθος Χθες και Σήμερα".

.

Τα εγκαίνια έγιναν στη Πύλη Αμμοχώστου στις 02/06/09.

Η Έκθεση έμεινε ανοικτή για την περίοδο 2 – 6 Ιουνίου 2008.

Η έκθεση περιελάμβανε δύο ενότητες:

(α)  «Η Λάπηθος πριν το 1974»:  Περιλήφθηκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν την Λάπηθο γενικά (τοπία, σημεία αναφοράς, άνθρωποι, ασχολίες, εκδηλώσεις κλπ.)   [Οι φωτογραφίες της ενότητας αυτής δε θα περιλαμβάνονταν στο διαγωνισμό]

και

(β) «Η Λάπηθος μετά το 1974»: Περιλήφθηκαν φωτογραφίες  μετά το 1974 (τοπία, σημεία αναφοράς, άνθρωποι, ασχολίες, πολιτιστική κληρονομιά κλπ) τόσο από την κατεχόμενη Λάπηθο όσο και από τον κόσμο της και δραστηριότητες του στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ή στο εξωτερικό.


Τα εγκαίνια τέλεσε η Δήμαρχος της Λευκωσίας Κα Ελένη Μαύρου.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήσαν ο Δήμαρχος Καραβά, Κος Ιωάννης Ιωάννου, Βουλευτές, αντιπρόσωποι σωματίων κλπ.

Σύντομα καλωσόρισμα απηύθυνε ο κ Παύλος Αριστείδης – Δημοτικός Σύμβουλος Λαπήθου και Πρόεδρος της επιτροπής τύπου και Εκδόσεων.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Δήμαρχος Λαπήθου Κος Άθως Ελευθερίου, ο Πρόεδρος ΦΕΚ Λεμεσού Κος Μάριος Ιωαννίδης και ο Σωκράτης Μασούρας Αντιπρόεδρος ΦΕΚ Λεμεσού εκ μέρους των κριτών του διαγωνισμού.

Την παρουσίαση του όλου προγράμματος τέλεσε ο Κος Παύλος Αριστείδης.

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης μπορείτε να δείτε εδώ.

 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates